“Mijn uitvaart… Daar ben ik bij”
- Ellen Oostdam

Mijn eigen uitvaart? Daar wil ik zelf bij zijn. Dan kan ik iedereen nog vertellen wat ik kwijt wil. En andersom. Samen lachen we, huilen we en genieten van elkaar. Tot het voorbij is.

Misschien moet mijn afscheid gewoon bij mij thuis zijn, met pannen op het vuur en een kaarsje op tafel. Dat is voor iedereen een bekend beeld, want ik heb graag mensen om me heen. En doorgaans zet ik dan wat eten op tafel. Wie iets wil zeggen, krijgt de ruimte. Deze éne keer ben ik dan niet de uitvaartverzorger, maar laat ik het los en gewoon gebeuren.

Zorgen geeft me een goed gevoel. Dat vind ik heel dankbaar. Ik ben er graag voor mensen, als ze dat nodig hebben. In mijn werk bij Zuylen heb ik maar één doel: een troostrijk afscheid verzorgen, dat past bij de overledene en de nabestaanden. Daar zet ik mij volledig voor in, wat er ook voor nodig is. Met liefde schakel ik tussen verschillende mensen en wensen. Wat is belangrijk voor hen? Waar hebben zij behoefte aan? Dat boven tafel krijgen, in de juiste persoonlijke, vorm gieten en zorgen dat alles tot in de kleinste details klopt, is waar ik mijn voldoening uit haal. Dát geeft mijn werk glans.