“Mijn uitvaart... Stel ik steeds bij”
- Pierre Sprangers

Mijn eigen afscheid? Na veel verschillende vormen van afscheid gezien en georganiseerd te hebben blijf ik dit beeld bijstellen. Van groots en uitbundig, tot klein en intiem.

Als uitvaartverzorger is het heel mooi om nabestaanden bij te staan, behulpzaam en ondersteunend te zijn. Op die manier kan ik helpen om een mooi en persoonlijk afscheid te verzorgen.  Of het nu heel traditioneel moet zijn of juist niet, alles is mogelijk. Als het maar past bij de persoon waar men afscheid van moet gaan nemen. Het bijstaan, behulpzaam en ondersteunend zijn doe ik het liefst door niet te veel op de voorgrond te treden.

Het is dan ook niet zozeer mijn eigen afscheid dat ik centraal wil stellen, maar van de overledenen en de families die ik begeleid. Omdat ik erg van de natuur hou adviseer ik nabestaanden graag over duurzame uitvaartmogelijkheden. Er is zoveel mogelijk op dat gebied, dat juich ik toe. Omdat een keuze voor het milieu een bijdrage levert aan een goede samenleving voor iedereen. Nu en in de toekomst.